Višković: Podrška za budući master plan za razvoj turizma na Borikama

7
Foto: @Vlada_Srpske/Twitter

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da slijede aktivnosti koji će dovesti do realizacije projekata u opštini Rogatica sa ciljem rješavanja životnih pitanja građana, a podržao je i budući master plan turističke promocije Borika.

Višković je rekao je sutra kod načelnika opštine Rogatica Milorada Jagodića biti glavni inženjer preduzeća „Putevi Republike Srpske“ u vezi sa magistralnim putem koji prolazi kroz gradsko jezgro.

On je naveo da će sutra predsjednica Suda iz Višegrada razgovarati sa načelnikom Jagodićem o formiranja odjeljenja suda u Rogatici da bi se u narednih mjesec dana počelo sa radom.

Višković je naglasio da njegova današnja posjeta Rogatica nije predizborna priča već rješavanje životnih pitanja za građane ove lokalne zajednice.

On je naglasio da je danas sa Jagodićem i njegovim saradnicima razgovarao o već naručenom turističkom projektu na području Borika, mjesta koje je i u bivšoj Jugoslaviji bilo poznato po turizmu.

– Vidite da se u posljednje vrijeme sve više pojavljuje ljudi koji žele da grade na takvim i sličnim destinacijama – istakao je Višković.

On je dodao da je riječ o predivnom krajoliku koji ima svu potrebnu infrastrukturu, te da je dao podršku Jagodiću da napravi master plan u kome će se prezentovati područje Borika.

Višković je izrazio uvjerenje da će to budžetu opštine Rogatica dati priliku da se puno brže razvija.

On je rekao da se dosta toga promijenilo u Republici Srpskoj u posljednjih deceniju, deceniju i po, da više nije ista od Trebinja do Novog Grada.