Višković: Prava žena poštovati svakog dana, a ne samo 8. marta

18
Foto: Vanja Malidžan/Sputnjik

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas čestitku svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena uz poruku da ovaj praznik ne treba da bude jedini dan kada se govori o ženama i njihovom statusu u društvu, nego se njihova prava moraju poštovati svaki dan.

– U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena. Vlada Republike Srpske je istinski opredijeljena za poštovanje ravnopravnosti i prava, te jačanje uloge žene u svim sferama društva – poručio je Višković u čestitki.

On je istakao da se, osim obavljanja brojnih odgovornih profesionalnih funkcija, ženama mora odati posebno priznanje i zbog uloge majke i nosioca porodice, što naročito govori o njihovoj veličini i snazi, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

– Učešće žena u političkom i javnom odlučivanju u Republici Srpskoj potvrda je stepena razvoja demokratske svijesti i zrelosti našeg društva – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.