Vulić odgovorila Magazinoviću: Da vam Dodik nije dao šansu, bili biste vječito u opoziciji

37
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da se Saša Magazinović dosta dobro snalazi u temama koje graniče sa populizmom i koje mu donose lajkove, a kada ode iz Sarajeva priča nešto što godi uvu publike i američkih instituta koji finansiraju takva okupljanja.

Reagujući na izjavu Magazinovića da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik „ne može politički preživjeti bez institucija BiH“, Vulićeva je rekla da je riječ o klasičnoj zamjeni teza, jer upravo institucije BiH neće politički preživjeti bez Dodika, SNSD-a i koalicije okupljene oko njega, kao i ideja izvornog Dejtona koje zastupa.

Ona je ukazala da su Magazinović i SDP formirali parlamentarnu većinu sa Dodikom, a da im isti taj Milorad Dodik nije dao šansu, SDP bi bio u vječitoj opoziciji.

– Prije nego što izjavi ovakve nebuloze, kolegi Magazinoviću i sličnim njemu poručujem da se sjete oktobra 2022. i ko im je dao priliku da budu dio vlasti na nivou BiH. Oni Miloradu Dodiku sigurno nisu – naglasila je Vulićeva.