Vulić: „Salonski“ Srbi u zajedničkim institucijama ne zastupaju interese srpskog naroda

39
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je da su zastave BiH 11. jula bile spuštene na pola koplja na zgradama institucija BiH i Trgu BiH u Sarajevu, iako ne postoji odluka o proglašenju tog datuma danom žalosti, jer u zajedničkim institucijama u Sarajevu sjede „salonski“ Srbi koji ne zastupaju interese srpskog naroda.

– Tužno i žalosno je što na rukovodećoj poziciji u Službi za zajedničke poslove nemamo nacionalno osviješćenog Srbina koji bi reagovao na ovako nešto – rekla je Vulićeva Srni.

Ona je poručila, da je BiH država prava i zakona, Tužilaštvo bi se bavilo tom temom, a ne ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac koji je jutros zatražio od nadležne službe u zajedničkim institucijama informaciju o tome na osnovu kojeg akta ili naloga su zastave BiH bile spuštene na pola koplja.

Vulićeva je rekla da je spuštanje zastava bez odluke Savjeta ministara dokaz bahatog ponašanja bošnjačkih političara.

– Gdje su sada tužioci i sudije koji se tobože zalažu za prava svih naroda? BiH je zemlja beznađa, zemlja u kojoj bahati i nekolegijalni imaju šansu, kao u ovom slučaju bošnjački, politički establišment – zaključila je Vulićeva.