Vulić: Signal neprofesionalne američke televizije ne treba Republici Srpskoj

31
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić iskreno vjeruje da će „nadležne institucije u Srbiji adekvatno reagovati na sramni i uvredljivi prilog Televizije N1 u kojem su voditeljka te američke medijske tvorevine i novinar Dinko Gruhonjić Republiku Srpsku nazvali ‘genocidnom tvorevinom'“.

Vulićeva je rekla da je očigledno da ovaj kvazi novinar svjesno prećutkuje istorijske činjenice, jer ne može da vjeruje da jedan istinski novinar, profesionalac može sebi dati za pravo da diskutuje i komentariše nešto o čemu pojma nema.

Vulićeva je izjavila Srni da je, za informaciju ovom kvazi novinaru, Republika Srpska nastala u miru, 9. januara 1992. godine, kao Republika srpskog naroda BiH iz ljubavi i samo sa jednim ciljem – da bi se odbranili od ozbiljne prijetnje koja se nadvila tada nad srpskim naroda, a koja je išla tako daleko da im je prijetilo potpuno uništenje i nestanak.

– Da finansijeri N1, određeni Amerikanci, znaju šta je ljubav sigurno bi se bavili sobom i uživali u blagodetima života, a ne da sav svoj život i postojanje svedu na nanošenje zla drugim narodima. Vjerujem da ti ljudi, koji su toliko ogrezli u mržnji i zlu, kako se ujutru probude razmišljaju kako smisliti neku pakost i oklevetati srpski narod i Republiku Srpsku s obzirom da se na to svodi uređivačka politika N1 televizije. U svemu ovome, samo mi je drago to što smo očigledno kao Republika toliko jaki da smo im postali opsesija – naglasila je Vulićeva.

Navodeći da je Srbija garant Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, Vulićeva je rekla da je skandalozno što se u javnom prostoru dozvoljava brutalno vrijeđanje Republike Srpske i naroda koji žive u Republici Srpskoj.

– Pozivam direktora Regulatorne agencije za komunikacije u BiH da odmah nađe način i oduzme signal N1 televiziji na prostoru Republike Srpske. Nije nam potrebno da signal neprofesionalne, profašističke, američke kučke zagađuje teritoriju Republike Srpske. Onima koji na sve moguće načine pokušavaju da ponize srpske žrtve, srpsku nejač, majke, sestre ne trebaju nam u našoj ponosnoj Republici Srpskoj – poručila je Vulićeva.

Novinar Dinko Gruhonjić i voditeljka N1 su uživo u programu tokom protesta opozicije u Srbiji poslali sramne poruke da je u Srebrenici izvršen genocid i da je Republika Srpska genocidna tvorevina.

Voditeljka N1 je rekla da je „RTS iskoristio frazu ‘srebrenička dešavanja’ za genocid u Srebrenici“.

Gruhonjić se na to nadovezao da su „ljudi koji žive u toj Republici Srpskoj svesni da je to sve neodrživo i monstruzno jer je nastala na način na koji je nastala“.

On naveo da se to „u energetskom smislu ne može dobro završiti“.